Saturday, 4 February 2012

Ekspresi egoistik .



Serasa aku , sudah berkurun lama juga tidak beremosi nangis terus - terusan melayan drama - drama Korea , begitu juga dengan drama Malayu .  Apa perkembangan drama terkini di televisyen pun aku tak tahu ? Cisss . Menangis meraung mengenang nasib diri sobs sobs . Baru sebentar tadi , aku layan cerita Ungunya Cinta , Leez dengan Sharnaaz Ahmad . Yeah I know it's been ages , lapuk dah cerita tu but who cares haha . Anyway , Sharnaaz Ahmad. Omg , I adore him so much y'know ! Hikhik . Ktengsbai .

Peliknya , hampir kebanyakan drama yang aku tonton secara totalnya berkisarkan kisah si heronya yang pastinya anak orang berada , miliki kemewahan manakala si heroin tidak punya apa - apa atau dalam keberadaannya yang susah . Mereka bertemu yang mana asalnya kerap bertekak , terus menjadi akrab , si hero pun mula fall in love dengan si heroin . Disinilah si hero - hero mula bermain dengan ego masing - masing . Konon tak mahu kalah dengan si heroin . Lagak - lagak comel pun bermula . Kan ?

Semua cerita pun hampir sama , Korean dramas lagi laa !




Actually it's awkward y'know , when there's a guy whose seemingly often harsh and rough but when it comes to someone they love and care , especially towards girl of course , they tend to be super sweet . They want to show how much they care and love to their partner but at the same time trying his best to keep the fact that they still have their ego attitude , what a man he is . It's all about being egoistic . But to me , in every harsh and rough man , there's still a soft side inside them that you may not know or even notice it until they show you .

 Ya , tiap - tiap dari lelaki itu pasti ada egonya dan harus ada egonya sendiri . Barangkali bersikap lembut , bertolak - ansur dan baik hati itu payah benar bagi dia . Tapi hanya untuk setengah - setengah lelaki sahaja mungkin . Namun , tahukah kau , sehebat mana pun kau junjung lagak ego itu sendiri , kurang - kurangnya belajarlah menghargai manusia yang sedang belajar untuk menerima diri kau seadanya ini . Kurang - kurangnya kau patut cuba . Khuatir terkikis ya ? 


Wondering why I like you , is it a disease ?